Hellemelonia ja kesädippiä

Hellemelonia ja kesädippiä

10 min.

Kun melonin viilentää jääkaapissa, siitä saa paremmin esiin muitakin makuvivahteita kuin hedelmäisen makeuden. Eri melonit ovat täydellisiä myös suolaisiin välipaloihin ja salaatteihin. Tässä tuleekin kesäpäivän paras herkku: hellemeloni ja kesädippi!

Tässä välipalassa meloni syödään jääkaappikylmänä raikkaan ja yksinkertaisen dipin kanssa. Homman jujuna on myös ripotella päälle chililastuja ennen syömistä. Kun dipin on tehnyt etukäteen ja meloninkin huomannut paloitella jääkaappiin rasiaan, herkku on valmis syötäväksi minuutissa.

Dippi on mahtavaa kaikkien melonien kanssa, minkä vaan rapean vihanneksen kera sekä myös esimerkiksi friteerattujen mustekalarenkaiden dippinä. Vegaanisen version dipistä teet tietenkin korvaamalla maitotuotteet kasvipohjaisilla ja käyttämällä vegaanista majoneesia.

Reseptin on luonut Meri-Tuuli.

Ainekset:

1 meloni (esim. honeydew, hunajameloni, cantaloupe, vesimeloni…)

kesädippiin:

1/2 avocado

n. 5 pinaatin lehteä

3/4 dl turkkilaista jogurttia

1/2 dl majoneesia

1/2 valkosipulin kynsi

1/2 limen mehu

suolaa

Valmistus:

Kuori meloni ja koverra siitä siemenet. Paloittele ja laita jääkaappiin viilentymään.

Tee dippi soseuttamalla kaikki ainekset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Mausta suolalla, säädä makua tarvittaessa limemehulla tai majoneesilla.

Kokoa annos laittamalla lautaselle melonipaloja ja lusikoimalla niiden kera kesädippiä. Ripottele päälle chililastuja.